Frågorna från hundägare kan vara många inför besöket hos oss. Här svarar Jennifer på de vanligaste frågorna. Självklart går det också bra att ringa om det är något annat du undrar över.

F: Vilka är hundvårdarens viktigaste egenskaper?
S: Man måste tycka om hundar, ha en bestämd personlighet och vara tekniskt kunnig i yrket. 

F: Hur kan jag försäkra mig om att hunden tycker om att genomgå bad och klippning?
S: Med ett positivt bemötande, positiv röst, uppmuntran och beröm kan din hund uppfatta behandlingen som något behagligt. Det ligger på hundvårdarens ansvar att ta reda på din hunds personlighet och egenskaper. Tillsammans kan vi försäkra oss om att din hund blir en friskare, gladare och mer attraktiv hund. 

F: Hur kan jag få veta vad bad och klippning innebär?
S: Det finns alltid en grundrutin när det gäller bad och klippning, men eftersom det finns olika raser med olika typer av päls utförs det på olika sätt. Vill du veta något särskilt om din hund kan jag berätta och i mån av tid visa. 

F: Hur förhindrar jag att hundens päls blir tovig?
S: Borsta och kamma regelbundet. Se till att du har rätt borste och kam. Om hundens päls blir våt - föntorka ALLTID och var noga med att pälsen blir helt torr - borsta givetvis medan du fönar. Vidare kan tovor även orsaka röd och irriterad hud eftersom de samlar smuts och förhindrar luftcirkulation.

omhundvard

omhundvard2